torek, 24. julij 2007

nedoločen čas, določen čas ali pogodbeno delo...

ja to vprašanje me muči že približno dva meseca.
stvar je namreč taka, da sm ugotovila da faks in jaz trenutno nisva dobr par :) in da si (ja vem čudno se sliši) želim it v redno službo..

zdej je pa nastala dilema...ali naj delam to za kar sem šolana ali pa naj delam to kar delam že zadnji dve leti in v tem uživam (čeprov ma šef kdaj kake čudne dneve)?

službe za nedoločen čas sem se kr mal ustrašla, potem sem zvedla da se lahko prijavim v službo ki je določen čas (se pravi od 1. septembra, pa do 1. julija kolikor pač traja šolsko leto in potem se podaljšuje), ali pa tretja možnost da delam preko pogodbe....torej kaj je zdej boljš?
nimam pojma kaj je bolje niti sanja se mi ne :/

sm si pa zadala nalogo da morm do konca avgusta ugotovit kaj točno bi rada ( po možnosti še prej) in da gremo potem novim izzivom naproti :)

tko da če ma kdo kak pametn nasvet in da ne vsebuje stavka : 'poskusi prvo narediti faks.' bom zelo vesela vseh idej . :)

2 komentarja:

  1. Malce poglej koliko daš državi ob prejemu plače. Avtorska pogodba ma nekih 25 %, ki jih moreš TI plačat. Torej če dobiš 400 eurov na pogodbo moreš ti plačat 25 % od tega.

    Prek študenta se mislim da ne da več delat...

    Uglavnem pomisli na davke ko se odločaš o višini plače.

    OdgovoriIzbriši
  2. zdej si mi pa ful pomagu ej :(

    no ja, sej to je pomoje res kar se tiče davka in pa dela preko študenta ( to ne pride več v poštev ker sem izkoristla vse bonuse)

    ma sej,..zdej mi ostane določen ali nedoločen čas-jao kdo je vedu da je odločitev za redno službo lohka tko naporna in stresna :/

    OdgovoriIzbriši